De allerbeste gehaktbal en tips voor glutenvrij.
De gehaktbal is voor mensen met een maagverkleining
ideaal. Je kunt hem zo groot of in ons geval klein maken als nodig. Ik maak er
gelijk een paar en vries deze in voor een makkelijke maaltijd later.
En met 28 gram eiwit een goed leverancier van proteïne en
nu heb ik ook nog eens het allerlekkerste recept gevonden. Wat wil een mens nog
meer. Ik serveer mijn gehaktbal meestal met een groene salade of stamppotje.
Gezien mijn zoon een glutenallergie heeft maak ik de glutenvrije
variant.
Voor 4 gehaktballen:
80 g
paneermeel (ik gebruik rijstvlokken)
2 el grove
mosterd ( ik gebruik de mosterd van smaakt)
2 el ketjap
manis (ik gebruik kikkoman soyasaus)
3 el boter (croma!!!!
vindt dit gewoon de beste)
Bereiden
Meng alle
ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand
tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in porties en draai er
ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
Verhit de boter in
een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij
en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45
min. op laag
energie
450 kcal
eiwit 28 g
koolhydraten
20 g
vet 29 g
Eet smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten